Известие

Collapse
No announcement yet.

Евтини части - що е то?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
    Няма недомлъвки,написъл го е ясно..разрови се из форума.
    ОК. Разбрах за какво става въпрос.
    Надявам се колегата да бъде компенсиран и да си спазят гаранцията.
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

мен нещо ми се губи логиката
      след като купуваш най-евтиното дали очакваш да не е менте?
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        мен нещо ми се губи логиката
        след като купуваш най-евтиното дали очакваш да не е менте?
        Хем сърби, хем боли...

Comment

Истината не е нито в оригиналните части, нито в най-евтините. Има си маркови авточасти - златната среда. Същото е и при сервизите.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Истината не е нито в оригиналните части, нито в най-евтините. Има си маркови авточасти - златната среда. Същото е и при сервизите.
            Точно. И какво значи "оригинални" - това са маркови части, в опаковка с логото на марката, закупени от представителството.

Същите маркови части, могат да бъдат намерени по линия на прозводителя им.

Един от многото примери - прословутите дебитомери:
            В опаковка Алфа Ромео от представителството - цена от 650 - 1700 лв., в зависимост от модела.
            В опаковка на производителя от дистрибуторската мрежа - цена от 136 - 650 лв., в зависимост от модела.

А в същност, дебитомера е един и същ.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
              Точно. И какво значи "оригинални" - това са маркови части, в опаковка с логото на марката, закупени от представителството.

Същите маркови части, могат да бъдат намерени по линия на прозводителя им.

Един от многото примери - прословутите дебитомери:
              В опаковка Алфа Ромео от представителството - цена от 650 - 1700 лв., в зависимост от модела.
              В опаковка на производителя от дистрибуторската мрежа - цена от 136 - 650 лв., в зависимост от модела.

А в същност, дебитомера е един и същ.
              Именно!
              пп Същото е с разни масла OPEL, FORD, VOLVO и тн - такова животно няма!
              Last edited by code; d.m.y г., 10:28. Основание: присетих се пак нещо ..
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Мани
                Но всъщност, консуматорското общество, със стремежа си към евтиното, тип йебеш и фъргаш, е виновно за съществуването на така наречените ментета.
                Евтинийката от една страна не е лоша, но не може да очакваме примерно респром и босе да са на една цена и едно качество.
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

В този ред на мисли - Алфа Ромео не е Лада (да ме прощават феновете и собственици), логично е поддръжката да е по-скъпа и всеки трябва да си е направил сметка, да си е разчел възможностите.

Има едно култово парче на Радо Шишарката и Попа "О, тигре, тигре" - много добре е развита тезата с имането и нямането на пари...

Та тъй - преди да ревнем: "Аууу, чи скъпууу!", требе първо да си огледаме чорапките...

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                    Колежки и колеги,
                    напоследък се народиха много съобщения за евтини части, промоции и т.н. Нека ви съобщя няколко факта, няма да цитирам имена, сервизи, магазини, а вие си направете сметката дали си струва.
                    Нека се спрем на дебитомерите например - може ли един оригинален дебитомер от скъпите да е ~480лв., и с една година гаранция (ама може да осъдите официалния представител защо не са две, както е по закон в ЕU), а в същото време да ви продават да кажем заместител за 230лв. със 6 месеца гаранция като нов. Не звучи разумно, нали?
                    Или чисто нов ангренажен ремък на тънката тарифа които много бързо се нацепва не по зъбите, а по обиколката (надлъжно) и ......
                    Или съединител комплект на тънката тарифа който не можа да издържи 7000км - притискателния диск беше изтъркан (но не сив) като спирачен диск, феродовия беше на нитове и започнал да стърже в ..... на коляновия вал.
                    Има и още случай, ма не ми се пише повече.
                    Та тези евтини части са с китайски произход в оригинални опаковки (китайците са майстори в това отношение) или заводски рециклаж (ненапразно някои изкупуват дебитомери)
                    Просто внимавайте и се пазете - достатъчно сме бедни за да си позволим евтиното
                    Ако не съм прав нека модераторът ми изтрие поста
                    А, да - не съм търговец и не се занимавам с коли. Обичам Алфите и карам само такива откакто свалих първата такава от витрината на официалния магазин на Любляна през далечната 1992г
                    А ти кой беше??? Или да предположа? Ти си поредния комлексиран анонимник с 4-5 предишни бана с другите си имена!! Алфа Ромео Пернамент 4,Лиско, Лиско 2 и тем подобни незапомнящисе имена!! И не се помнят не защото са лоши,а човека зад тях е зъл,злобен,дребнав човечец!! Човек живее за да постигне и остави следа в този живот,а злобните души се забравят преди да са умряли!! Ти в момента превръщаш личния ни конфликт в една помия на тема части и сервизи!! Но Сори,едва ли ще ти се вържат много хора!! Продал съм части на 1000души,имал съм еденични проблеми с дадени части,но всичко е било подменено за моя сметка!! Незнам защо човек като пропусне да си пие хапчетата сяда пред компа и почва,тоя му шуми,тоя другия ми паркира на мястото,тука хяба беше баят,тоя ми продаде ментаци,тоя ми прееба пералнята,тоя майстор нищо не направи с колата!! Давай сега че съм ти преебал колата,спаднал съм ти гумите,че съм преебал двигателя на новата ти кола преди да я купиш,и после си разбрал че аз съм виновен че ти си мамино синче на 45г.. Не си ти човека който ще ми коментира цените и качеството на частите,не може един не уравновесен човек да сере и това да се толелира!! Да аз продавам евтино,това дразни и предполагам че се проградва идеята за ментаци,но си задайте и другия въпрос. Дали този търговец не продава с минимална печалба??? Частите не са ми основния бизнес,но мога да давам добри цени и го правя!! Продавам с минимална печалба,борейки се за пазар!! Какво толко не нормално има в това? Ако има желаещи може да сравняваме мойте ментаци и другите,хубавите части!! Ще бъдете изненадани,нямат разлика!! Всичко е еднакво!! Как може аз да продавам например вариатор на 260лв,а в други 3 вериги за части в София цената е 322лв,368лв,480лв,. Какво правим,от кой ще купим? И така е за всичко!! Но най лесно е да се каже--ТОЯ ПРОДАВА МЕНТАЦИ--, а всичко тръгва от едно и също място. Аз бих бил много доволен на една печалба от 200лв за дадена част,но не го правя!! Най фрапиращото е че предишния път когато ме обвиниха че продавам носачи ментаци беше колега,а двамата взимаме от едно и също място.Но в крайна сметка всеки сам избира как да живее,какво да купи и какво да направи!! Спирам да пиша по темата,ще оставя колегата с комплекса да поплюе малко,да каже още 2-3лъжи.И кво от това? Той ще си остане анонимник тук и на всякъде!!
                    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                    0899832271 Сашо

Comment

Lissan - гузен негонен бяга!!!

Първоначално публикувано от Lisan Покажи съобщение
                      А ти кой беше??? Или да предположа? Ти си поредния комлексиран анонимник с 4-5 предишни бана с другите си имена!! Алфа Ромео Пернамент 4,Лиско, Лиско 2 и тем подобни незапомнящисе имена!! И не се помнят не защото са лоши,а човека зад тях е зъл,злобен,дребнав човечец!! Човек живее за да постигне и остави следа в този живот,а злобните души се забравят преди да са умряли!! Ти в момента превръщаш личния ни конфликт в една помия на тема части и сервизи!! Но Сори,едва ли ще ти се вържат много хора!! Продал съм части на 1000души,имал съм еденични проблеми с дадени части,но всичко е било подменено за моя сметка!! Незнам защо човек като пропусне да си пие хапчетата сяда пред компа и почва,тоя му шуми,тоя другия ми паркира на мястото,тука хяба беше баят,тоя ми продаде ментаци,тоя ми прееба пералнята,тоя майстор нищо не направи с колата!! Давай сега че съм ти преебал колата,спаднал съм ти гумите,че съм преебал двигателя на новата ти кола преди да я купиш,и после си разбрал че аз съм виновен че ти си мамино синче на 45г.. Не си ти човека който ще ми коментира цените и качеството на частите,не може един не уравновесен човек да сере и това да се толелира!! Да аз продавам евтино,това дразни и предполагам че се проградва идеята за ментаци,но си задайте и другия въпрос. Дали този търговец не продава с минимална печалба??? Частите не са ми основния бизнес,но мога да давам добри цени и го правя!! Продавам с минимална печалба,борейки се за пазар!! Какво толко не нормално има в това? Ако има желаещи може да сравняваме мойте ментаци и другите,хубавите части!! Ще бъдете изненадани,нямат разлика!! Всичко е еднакво!! Как може аз да продавам например вариатор на 260лв,а в други 3 вериги за части в София цената е 322лв,368лв,480лв,. Какво правим,от кой ще купим? И така е за всичко!! Но най лесно е да се каже--ТОЯ ПРОДАВА МЕНТАЦИ--, а всичко тръгва от едно и също място. Аз бих бил много доволен на една печалба от 200лв за дадена част,но не го правя!! Най фрапиращото е че предишния път когато ме обвиниха че продавам носачи ментаци беше колега,а двамата взимаме от едно и също място.Но в крайна сметка всеки сам избира как да живее,какво да купи и какво да направи!! Спирам да пиша по темата,ще оставя колегата с комплекса да поплюе малко,да каже още 2-3лъжи.И кво от това? Той ще си остане анонимник тук и на всякъде!!
                      ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА!!!! САМ СЕ ИЗДАДЕ! ТИЯ КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ ДЕТО ГИ ПРОДАВАШ НА ТОЛКОВА НИСКИ ЦЕНИ НЯМА ДА ТИ ДОНЕСАТ НИЩО ХУБАВО! ЛОШОТО Е, ЧЕ ЗАПОЧНА ДА ГИ СЛАГАШ И НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ. А това, че съм бил с различни имена беше, че защитавах теб пред Боби турбото, но сега разбрах че съм грешал. Както м/у другото и Боби_33 разбра истината и се махна от теб.
                      А колкото до частите - взимате ги от Стамболийски, от магазина на Н..... Всеки приличен сервиз знае от къде той има евтини и от къде скъпи части.

Comment

Working...
                      X